Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i mąką. Podsmażyć na oleju, na rumiano z obu stron. Posypać kminkiem, podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Cebulę pokroić w krążki i dodać do mięsa pod koniec duszenia. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. (2-3 porcje).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    konkret żeberka, kapusta, ziemniaczki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    no i kompocik oczywiście
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne zeberka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    chyba nawet dzisiaj
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ja często robię żeberka, ale nigdy nie dodawałam kminku. Muszę spróbować tej przyprawy w żeberkach
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię dusić żeberka
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    no i znów ten kminek:)ale żeberka jak najbardziej:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ALE SMAKOŁYKI, LUBIĘ ŻEBERKA
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Lubię żeberka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !