Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po lotaryńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
wędzony boczek 4 plastry
żółty ser 4 plastry
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po lotaryńsku

Na rozgrzanej patelni zrumienić boczek, dodać masło, boczek przewrócić na drugą stronę, na każdym ułożyć plaster sera, a gdy ser zacznie się topić, na każdą porcję wbić po jaju, doprawić i przykryć. Trzymać na małym ogniu 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak