Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6
feta 15 dag
śmietana 2 łyżki
masło 4 łyżki
sól
pieprz
oliwki zielone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po grecku

Pokrojony w plastry ser usmażyć na dużej patelni na stopionym maśle. Jaja dokładnie rozmieszać ze śmietaną i solą, wymieszać z drobno pokrojonymi oliwkami, wlać na patelnię, przykryć, smażyć 5 minut na małym ogniu, po czym odkryć i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak