Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
popiół drzewny
wapno
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po chińsku

Przygotować pastę z popiołu drzewnego, wapna i soli z wodą. Świeża jaja pokryć przygotowaną papką, zakopać w ziemi, zostawić na 3 miesiące. W tym czasie białko się ścina, a żółtko przybiera ciemnozielony kolor i konsystencję twarożku. Podawać z sosem sojowym, octem i imbirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak