Sposób przygotowania

W dyni wydrążyć srodek i pokroić w grubą kostkę.Następnie przysypać cukrem i odstawić na pół godziny.Odlać powstały sok i dodać do niego kwasek i cynamon.Zagotować. Dodać pokrojoną w plastry pomarańcze razem ze skórką.Zdjąć z ognia.Gorącym płynem zalać dynię i przykryć. Pozostawić na 5-6 godzin (może być na całą noc) i po tym czasie czynność powtórzyć.

W przeciągu 2 dni czynność tę tzn. zalewanie dyni gorącym sokiem powtórzyć 3-4 razy. W razie potrzeby można sok dosłodzić lub dodać kwasku i zalać dynię.Następnie zagotować dynię z sokiem i wypełnić słoiki po sam wierz gorącym przetworem.zakręcić i obrócić słoiki do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadam dyni ale muszę zacząć
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dynia jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !