Sposób przygotowania

Zagotowujemy 1 1/2 l wody z kwaskiem cytrynowym, studzimy. Zalewamy nią cukinię, przyciskamy talerzem i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce.
Następnego dnia odsączamy cukinię z zalewy na sicie. Do zalewy dodajemy cukier, cukier waniliowy i goździki. Zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wrzucamy cukinię i gotujemy 7 minut. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Ten przepis dodałam 5 miesięcy temu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Przepis wart wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dość egzotycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !