Sposób przygotowania

Orzechy przebrać, zemleć.Czekoladę rozgrzać na parze.Wafle podsuszyć w piekarniku.Masło utrzeć na pulchną masę, dodac żółtko, cukier, czekoladę, wanilię, spirytus, zmielone orzechy. Wszystkie składniki bardzo starannie utrzeć.
Podsuszone i ostudzone wafle przekładać masą. Za każdym przełożeniem wierzch dokładnie przycisnąć, a boki wyrównać.
Na wierz położyć na deseczkę, obciążyć.Gdy masa zastygnie mozna torcik polukrować polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Bardzo smaczny ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    To musi być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !