Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort na waflach z masą czekoladową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 35 dag
masło 35 dag
żółtko jajek 3
wafle paczka
czekolada 10-15 dag
spirytus kieliszek
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort na waflach z masą czekoladową

Orzechy przebrać, zemleć.Czekoladę rozgrzać na parze.Wafle podsuszyć w piekarniku.Masło utrzeć na pulchną masę, dodac żółtko, cukier, czekoladę, wanilię, spirytus, zmielone orzechy. Wszystkie składniki bardzo starannie utrzeć.
Podsuszone i ostudzone wafle przekładać masą. Za każdym przełożeniem wierzch dokładnie przycisnąć, a boki wyrównać.
Na wierz położyć na deseczkę, obciążyć.Gdy masa zastygnie mozna torcik polukrować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.10.2012 08:47
pyszności
bami 29.04.2012 11:05
To musi być smaczne :)
iknkirke 29.02.2012 10:33
mniam
ana00 21.02.2012 20:48
Bardzo smaczny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak