Sposób przygotowania

Kapustę dobrze płuczemy z kwasu i kroimy nożem , wrzucamy prosto do dużego garnka zalewamy wodą przykrywamy pokrywka i zaczynamy gotować , w tym czasie kroimy w kostkę wędzonkę i grube parówki , do osobne miseczki pokrojoną wędzonkę posypujemy przyprawami mieszamy i smażymy bez tłuszczu, dlatego że tłuszcz z wędzonki sam się wytopi. Gdy już powstały skwareczki nie za brązowe to dodajemy do kapusty a gdy kapusta wcześniej się zagotuje to dodać wszystkie kostki i dopiero dodajemy skwareczki tylko same bez tłuszczu a na tym tłuszczu smażymy grube parówki pokrojone w kosteczkę i tez dodajemy do kapusty również bez tłuszczu . Dodajemy przyprawę do bigosu , liście , pieprz kolorowy , kucharek smak lata , przyprawę uniwersalną , mieszamy , przykrywamy pokrywką i gotujemy bardzo długo. Mieszając od czasu do czasu .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    w sam raz na nachodzącą porę
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota taki bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota taki bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny bigosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !