Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki w cieście naleśnikowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 szkl
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
olej do smażenia
woda gazowana 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki w cieście naleśnikowym

Kabaczki obieramy i kroimy w plastry, solimy, żeby trochę zmiękły. Z mąki, jajka, mleka i wody gazowanej za pomocą trzepaczki robimy ciasto naleśnikowe, solimy do smaku.
Kabaczki puszczą wodę, suszymy je, moczymy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.10.2011 19:50
fajny przepis !
alaaa 19.10.2011 12:35
takiego dania jeszcze nie próbowałam,ciekawe
Margo1 22.09.2011 18:40
świetne
aguus 17.09.2011 21:28
Super pomysł na przyrządzenie kabaczka:)
ben-ka 17.09.2011 19:06
Lubię takie placuszki:)
1j1o1l1a1 17.09.2011 18:59
muszę zrobić...sezon kabaczkowo-cukiniowy w pełni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak