Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier jajeczno-kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
cukier 25 dag
mleko 1/3 litra
kakao 3 dag
spirytu 1/4 litra
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
wódka 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: likier jajeczno-kakaowy

Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i kakao na jednolitą masę, która należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać do dużej butelki. Dodać spirytus i wódkę i dokładnie wymieszać poprzez wstrząśnięcie. Pić po 3-5 dniach, przed rozlewaniem do kieliszków wstrząsnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.09.2011 14:54
no no dawno nie piłam
Magdalena80 17.09.2011 20:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak