Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy do miekkosci w mundurkach, skrobiemy i przepuszczamy przez praskę. dodajemy mąke oraz jajka i zagniatamy ciasto, które dość cienko wałkujemy po czym wykrawamy z ciasta wieksze kawałki do których zmieszcza sie sliwki. Sliwki myjemy, osuszamy, po czym wyjmujemy z nich pestki. Na kazdym kawałku ciasta układamy pół lub cała śliwke dokładnie zlepiamy w kulke. gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie, wyjmujemy na talerz, polewamy śmietanką i posypujemy cukrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    najlepsze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !