Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta smażona z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
oliwa 6 łyżek
kwaśna śmietana 1 szkl
sól do smaku
ser romadour 200 g
Ciasto:
bulion 1.2 l
mąka kukurydziana 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta smażona z serem

Bulion zagotować i wsypać mąkę stale mieszając,gotować około pól godziny,ciągle mieszając,następnie masę wylać na blat zwilżony wodą na grubość 4 cm,polentę pokrajać w pasy szer.3cm,a następnie w lamelki grubości 1/2cm.cebulę przesmażyć na oliwie i dodać pokrojoną polentę,smażyć około 20 min,mieszając,jajka ubić ze śmietaną,przyprawić do smaku i dodać ser pokrojony w kostkę,tę masę wylać na polentę,przykryć i trzymać na ogniu,aby masa lekko zakrzepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak