Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK ŚLĄSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 200 gr
boczek wędzony 100 gr
pieczarki 100 gr
cebulka 1 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
zakwas na żurek 300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK ŚLĄSKI

Ugotować wywar mięsny z kości dodać przyprawy i pieczarki...Dodać pokrojone w kostkę i przysmażone boczek z cebulką, wlać żur, wymieszać.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.Podajemy z jajkiem i zalewamy żurkiem Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 05.10.2013 20:44
lubię żurek z suszonymi grzybami
Krystyna32 12.06.2013 19:31
bardzo lubię
annagebalska 24.10.2012 12:50
pychota
Angelika10 11.08.2012 00:33
mniam
Wafelek2601 18.11.2011 09:28
ciekawi mnie jak smakuje z pieczarkami, zawsze używam grzybki leśne. Koniecznie wypróbuję przepis.
Wafelek2601 18.11.2011 09:27
ciekawi mnie jak smakuje z pieczarkami, zawsze używam grzybki leśne. Koniecznie wypróbuję przepis.
Ania67 24.10.2011 20:41
uwielbiam
Tika4444 05.10.2011 11:43
ciekawy pomysł
berys18 04.10.2011 15:06
fajny przepis
Grażyna13 03.10.2011 13:32
Pycha !
ben-ka 18.09.2011 11:54
z pieczarkami nie jadłam,pewnie by mi smakował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak