Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z adwokatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 2 szklanki
cukier wanilinowy 2 opakowania
jaja 6
mąka 2 i 1/4 szklanki
olej 15 łyżek
proszek do pieczenia 3 płaskie łyzeczki
posiekane migdały
adwokat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z adwokatem

Margarynę, olej, adwokat, cukier, cukier waniliowy oraz dwie łyżki wody gotować 10 minut na wolnym ogniu. Pzrestudzoną masę wymieszać z żółtkami, pół szkalni odlać a resztę połączyć z mąką proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianą z białek. Wyłozyć siasto do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego pikarnika. Gorącą babkę posmarować pozostała masą i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mari 11.12.2011 14:16
fajne połączenie
iknkirke 30.09.2011 10:52
fajna
izapozdro 16.03.2011 19:21
smaczna
Beata73 07.09.2010 17:02
ciekawy przepis,wypróbuje na pewno!
Łucja1 05.09.2010 15:09
na pewno zrobię taka babkę jak przyjdą do mnie koleżanki na babskie pogaduchy!
mamusia1 05.09.2010 14:46
ciekawe połączenie tego adwocatu z placuszkiem! warte grzechu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak