Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
natka pietruszki
sól do smaku
majonez tradycyjny
borowiki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane borowikami

Jaja gotujemy na twardo, obieramy z łupki i przekrawamy na połówki. Łyżką wydłubujemy żółtka.
Borowiki myjemy, kroimy i podsmażamy na patelni na nie wielkim ogniu.
Pieczarki i żółtka oraz posiekaną natkę pietruszki mieszamy razem. Można przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodajemy łyżkę- dwie majonezu, sół pieprz - mieszamy. Powstałym kremem uzupełniamy dziury w jajkach. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.09.2011 13:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak