Sposób przygotowania

Sos bolognese: na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Chwilę razem smażymy. Do warzyw wrzucamy mięso, przyprawiamy i smażymy, aż będzie sypkie. Następnie na patelnię trafiają pomidory z puszki oraz ketchup. Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje.
Sos beszamelowy: w garnku rozpuszczamy masło, rozmieszamy z mąką i chwilę podsmażamy. Następnie stopniowo dodajemy mleko, cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Płaty lasagne podgotowujemy 2 minuty w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
Na dnie formy do lasagne rozsmarowujemy niewielką porcje sosu bolognese i beszamelu, następnie układamy płaty lasagne, sos bolognese, sos beszamelowy i znów płaty lasagne. Czynność powtarzamy. Na ostatniej warstwie makaronu rozsmarowujemy jedynie sos beszamelowy, posypujemy startym żółtym serem i układamy plastry mozzarelli.
Zapiekamy w temp. 200st 30 minut pod przykryciem, a następnie 10 minut bez, żeby ser się zarumienił. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Rewelacyjny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Uwielbiam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Wygląda wyśmienicie i tak też pewnie smakuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    suuper
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !