Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowo- paprykowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
pomidor pelati 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa kilka łyżek
kostki rosołowe 2-3 szt
bazylia
śmietana 18 proc 150 ml
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo- paprykowa

Papryki wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy aż skórka ściemnieje. Studzimy i ściągamy skórkę, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i obrane ze skórki, pokrojone pomidory- podsmażamy kilka minut- dodajemy paprykę i znów chwilkę podsmażamy.
Zalewamy warzywa wodą ( 1-1,5 l)- wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy około 10-15 minut.
Następnie wszystko miksujemy- doprawiamy śmietaną i przyprawiamy.
Posypujemy posiekaną bazylią.
Świetnie smakuje z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.10.2013 10:56
smaczna zupka :-)
Konczi 23.08.2013 17:47
moje smaki a nigdy takiej nie jadłam - wypróbuję :)
kaja1991 11.11.2012 19:44
oo dajcie spróbować
ilka_86 11.06.2012 21:13
na pewno smaczna
ankaryba 14.11.2011 23:58
super
kanu83 18.10.2011 20:32
superrr
kanu83 18.10.2011 20:31
superrr
Wacław 25.09.2011 10:18
wow,pycha,moje ulubione smaki !
Justyna70 22.09.2011 09:35
zjadłabym ;)
pacpaw 18.09.2011 23:23
bosko!!!
zdzislawa2 18.09.2011 09:40
takiej jeszcze nie jadłam
pawel6 17.09.2011 21:35
Zjadłbym taką zupę z ogromną chęcią:)
Natalia40 17.09.2011 17:08
apetyczna
Emilia22 17.09.2011 13:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak