Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z Kani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 600 g
mąka 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
jajko
pieprz
sól
cytrynka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z Kani

Jajka roztrzepać ze śmietaną. Dodać mąkę. Ciasto powinno być gęściejsze niż naleśnikowe. Odstawić na 1 godz. Kanię oczyścić, większe kapelusze pokroić na kawałki. W rondlu zagotować wodę, osolić. Gotować grzyby przez 4min. Kanię maczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano. Kotleciki podawać z plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak