Sposób przygotowania

To jedno z ulubionych ciast moich domowników. Jest proste ale zawsze się udaje i smakuje wybornie.
Margarynę z cukrem rozpuszczam w rondelku na niewielkim ogniu. Dodaję wodę, następnie kakao. Mieszam ,aż do uzyskania gładkiej masy. Odstawiam do ostygnięcia. W tym czasie ubijam pianę z białek. Dodaję do niej żółtka, mąkę , proszek do pieczenia, a także ostygniętą masę czekoladową (pozostawiając 1/5 masy w rondelku-będzie nam potrzebna do polania ciasta).. Smarujemy keksową blaszkę tłuszczem, wlewamy masę i pieczemy około 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Gotowe lekko przestudzone ciasto smaruję pozostałą masą czekoladową i posypuję obficie wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam mniam...chociaż dla mnie wiórki niekoniecznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super ciacho!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pycha murzynki
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !