Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MÓJ GYROS

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
kukurydza marynowana 1 puszka
ogórek kiszony 5 sztuk
majonez 1/2 słoik
cebula 2 sztuki
przyprawa gyros do smaku
ocet winny do smaku
czosnek 3 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MÓJ GYROS

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy z błon itp. i kroimy w drobną kostkę.Skrapiamy octem winnym , aby skruszało , obficie posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Krok 1 - MÓJ GYROS foto
2
W tym czasie kroimy kapustę pekińską, cebulkę i ogórki w drobną kostkę, (ja ogórki pokroiłam tym razem w plasterki), odsączamy kukurydzę. Przygotowujemy też sos:mieszamy majonez z kilkoma łyżkami keczupu i czosnkiem.Mięso podsmażamy na gorącym tłuszczu.
Krok 2 - MÓJ GYROS foto
3
W półmisku, najlepiej przeźroczystym, żeby było widać warstwy, układamy warstwami: -kapustę pekińską (lekko solimy)
-usmażonego kurczaka
-cebulę
ogórka
- kukurydzę
-sos
My jadamy gyrosa z frytkami :)
Krok 3 - MÓJ GYROS foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 17.11.2011 10:52
bardzo lubię:)
jasiek 06.11.2011 02:25
super wygląda
kate.500 19.10.2011 11:10
pycha
maryśka 02.10.2011 13:28
dobre
Renia1 27.09.2011 16:19
sos tysiaca wysp widze, ostatnio tez go polubiłam :)
IKrakowianka 27.09.2011 13:56
extra przepis!!
sylwia / sytofala 17.09.2011 21:12
pyszności
ewasylwia 17.09.2011 11:34
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak