Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery a la Monika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat do smaku
majonez tradycyjny do smaku
kotlety do hamburgerów 4 sztuki
olej do smażenia
ciabatta 2 sztuki
ogórek zielony 1 krótki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery a la Monika

Gotowe kotleciki wyjmujemy z folii i smażymy po obu stronach na rozgrzanej patelni. Gdy druga strona jest już usmażona delikatnie nakładamy jeszcze na kotleciki plastry sera żółtego do lekkiego ich rozpuszczenia. W tym czasie bułeczki ciabaty kroimy na połowę. Smarujemy majonezem, nakładamy na to kotlecika z serkiem, polewamy musztardą na około, kładziemy plasterek umytego pomidorka, oblewamy na około ketchupem i kładziemy plasterek umytego ogórka pokrojonego na plasterki. Proste, szybkie a jakie smaczne :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak