Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z sałatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki marynowane 7 sztuk
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
olej do smażenia
majonez tradycyjny 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
ser gouda 15 dag
Chleb wiejski 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z sałatką

Chleb pokroić na kromki i usmażyć delikatnie na rozgrzanej patelni po obu jego stronach. Jeśli lubimy wersję z żółtym serem, wtedy plaster sera kładziemy na jedną stronę chlebka a drugą podpiekamy. Można też zamiast zapiekanek z patelni, użyć po prostu tostera, chodzi tu wyłączcie o ciepłe chrupiące kromki. Sos robimy z ketchupu i majonezu, mieszając go w jednej miseczce do jednolitej konsystencji. Teraz czas na sałatkę. Paprykę i pomidorka myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w bardzo drobne kostki. Podobnie dzieje się z obraną cebulką, grzybkami i ogórkami konserwowymi. Po pokrojeniu całość dokładnie ze sobą wymieszać. Gotową sałatkę wykładamy łyżeczką na ciepły chlebek lub chlebek z serkiem żółtym i polewamy przyrządzonym sosem. Pycha! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 27.09.2011 21:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak