Sposób przygotowania

CIASTO: Do mąki dodać budyń i proszek do pieczenia oraz kakao. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Białka ubić na pianę. Dodać cukier i ubić na gęstą pianę. Dodać żółtka i mieszać pomału łyżką. Wmieszać łyżką mąki. Wlać margarynę. Ciasto wylać na brytfannę. Piec 50 minut. Ciasto ostudzić i przeciąć wzdłuż na 3 części. Dolna część ma być największa, dwie pozostałe mniejsze. KREM: Śmietanę kremówkę ubić. Gdy będzie już dobrze ubita dodać do niej cukier i śmietanki fix. Dalej ubijać aż powstanie gęsty krem. Wiśnie wydrylować. Osuszyć. Dodać do kremu. Dolną część ciasta posmarować masą. Przykryć drugą połową i znowu dać na nią krem. Przykryć trzecią częścią. Górę posmarować kremem, następnie boki także posmarować kremem. Na górnej warstwie zrobić z masy kleksy dekoratorką. Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Posypać nią placek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    naprawdę świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciasta z owocami i bitą śmietaną są rewelacyjne
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !