Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik mokka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 600 g
masło roślinne 25 g
cukier puder 1/2 szkl
żółtko jajek 2
mocny napar kawy 1 szkl
czekolada na polewę 1/2 tabliczki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik mokka

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i sypką kawę, ucierać, aż powstanie jednolita masa. W zimnym naparze kawy maczać herbatniki i układać warstwami na wyłożonej papierem blaszce. Każdą warstwę przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu ułożyć herbatniki i polać przygotowaną polewą. Pozostawić na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.11.2011 08:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak