Sposób przygotowania

Owoce cytrusowe sparzyć. Z jednej z cytryn, na tarce o drobnych oczkach zetrzeć skórkę. Następnie wszystkie cytryny wycisnąć. Obrać pomarańcze. Miękkie masło utrzeć z cukrem i solą. W trakcie ubijania dodać skórkę cytrynową, 10 łyżek soku oraz wbić wszystkie jaja. Ubić. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie wysmarować tłuszczem blachę. Po upływie 15 minut, przygotowaną blachę wyłożyć ciastem. i wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec przez 25 minut. Po wyciągnięciu, ciasto ostudzić. Letnie jeszcze ciasto pokropić pozostałym sokiem z cytryny. Wcześniej obrane pomarańcza pokroić w poziome plasterki o grubości około 0,5 cm (zaczynając od góry, schodząc w dół owocu). Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Mango i ananasa obrać i również pokroić w średniej grubości plasterki. Galaretkę cytrynową przygotować zgodnie z przepisem znajdującym się na jej opakowaniu. Pozostawić do zastygnięcia. Gdy lekko zastygnie i będzie krzepka, rozsmarować ją na wierzchu przygotowanego ciasta. Następnie wedle uznania poukładać na niej przygotowane owoce (losowo lub na przemian). Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pewnie jest pyszny !
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !