Sposób przygotowania

Mleko dobrze schłodzić. Dwie galaretki rozpuścić w pół litrze wody i wystudzić. Schłodzone meleko ubić aż osiagnie konsystencję piany. Do piany dodać letnie galaretki i dalej ubijać, aż zrobi się sztywna po czym wlac do tortownicy i odstawić do zastygnięcia. Po ochłodzeniu przybrac plasterkami pomaranczy, zalać pozostałą galaretką i pozostawic do zastygniecia.
Można wykaonac z innymi owocami i wykożystując również inne galaretki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    proste, ale jakie smaczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    bardzo delikatny deser po obfitym obiedzie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały i aromatyczny deser!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    aż chęć bierze
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne i proste

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !