Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 3/4 kg.
matjasy 4 szt.
cebula czerwona 1 szt.
majonez 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Szczypiorek cienki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
papryka marynowana 1/2 sł.

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowy przekładaniec

ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą najlepiej szczoteczką układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skropić je oliwą i posypać solą morską następnie piec w temp.190st.ok.30min.matjas jeśli jest zbyt słony to wcześniej wymoczyć w wodzie lub mleku a następnie pokroić na kawałki,paprykę pokroić w paski a cebulę w piórka,wystudzone ziemniaki ponacinać i do środka wkładać śledzia i warzywa gotowe przewiązać szczypiorkiem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem,w miseczce wymieszać majonez z musztardą i curry,podawać do potrawy w osobnej miseczce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.11.2013 00:16
robię bardzo podobną, smaczna
Grazyna0211 12.03.2013 16:05
bardzo fajny przepis
Seba 24.05.2012 09:25
pycha
IKrakowianka 01.02.2012 00:08
fajny pomys?
zielonamorelka 16.09.2011 22:32
hmmm brzmi ciekawie będzie trzeba kiedyś wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak