Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po królewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt[duży]
pieczarki 5 dkg
masło 2 łyżki
migdały 2 łyżki[pokrojone w paseczki]
sól do smaku
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po królewsku

Zagotować lekko osoloną wodę z dodatkiem cukru,dodać opłukany kalafior gotować około 20 min,na rozgrzaną patelnię ,na masło wrzucić pokrojone migdały i zrumienić je,wyjąć z patelni migdały a masło odlać,umyte pieczarki pokroić w paski i usmażyć na maśle,dodać mąkę,wymieszać i rozprowadzić wywarem z kalafiora ,zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem,na półmisek wyłożyć sos,na srodku ułożyć osączony z wody kalafior i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak