Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z włoskiej kapusty i żurawin

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko winne 2 szt
żurawina 2 dkg
majonez 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
kapusta włoska 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z włoskiej kapusty i żurawin

Kapustę opłukać,drobno poszatkować,posypać solą i cukrem,dobrze wygnieść,umyte jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach,opłukaną żurawinę przetrzeć przez sito,żurawinę ,jabłko i kapustę połączyć i przyprawić do smaku solą i cukrem,polać majonezem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.10.2011 13:58
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak