Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dkg
włoszczyzna w/g uznania
grzyby 100 g
masło 1 łyżka
mąka do zasmażki
natka pietruszki 2 łyżki[drobno posiekana]
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz w ziarenkach kilka
tłuszcz do duszenia

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z wątróbki

Wątróbkę zalać wodą,dodać włoszczyznę i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie,grzyby udusić w rondelku,w osobnym garnku przygotować zasmażkę,mieszając mąkę i masło,do zasmażki dodać wywar z wątróbki i grzyby,wyjętą z wywaru wątróbkę podsmażyć na tłuszczu i pokroić w kostkę,doprawić i także wrzucić do zupy,do wazy nałożyć śmietanę i zalać ją zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 16.09.2011 21:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak