Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

1/2 kilograma mąki połączyć z solą, dodać żółtko jaja i gorącą przegotowaną wodą. Wyrobić dokładnie ciasto. Kartofle obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 1 cebulę posiekać i usmażyć na 1 łyżce oleju, dodać do kartofli. Ciasto rozwałkować na desce obsypanej mąką, Szklanką wyduszać koła. Na każdy kawałek nałożyć farsz, zlepić je ręcznie Pierogi wrzucać na gotującą się osoloną wodę po wypłynięciu gotować jeszcze około 4 minuty na małym ogniu. Wyciągnąć je łyżką cedzakową i rozłożyć na desce do ostygnięcia


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pierogi \"chodzą\" za mną już od jakiegoś czasu. Muszę w końcu się za nie zabrać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !