Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makaronowe z mąki amarantusowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dkg
mąka amarantusowa 15 dkg
jajko 4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makaronowe z mąki amarantusowej

Mąkę przesiać na stolnicę,uformować wgłębienie ,wbić jajka,dodać niewielką ilość wody i zarobić ciasto,następnie rozwałkować ciasto,podsypując mąką,ciasto przesuszyć i pokroić w paski szerokości 3-5 mm,następnie zagotować wodę z solą i wrzucić makaron,gotować przez 5 min i wylać na cedzak,przelać wodą i wyłożyć makaron na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.02.2012 08:10
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak