Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 3 l
cebula 5 szt
masło 100 g
mąka 4 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól, pieprz
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

3 l wywaru mięsno-warzywnego
5 cebul
100 g masła
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól pieprz
bagietka

Cebulę obrać, posiekać. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulę, smażyć na złoty kolor. Następnie dodać mąkę i jeszcze chwilkę przesmażyć. Do gotującego się wywaru dodać cebulę. Gotować ok. 5 min. Tak przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Dodać tymianek i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić w kostkę, wyłożyć na blaszkę i wstawić na parę minut do piekarnika. Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 04.10.2011 22:27
wygląda ślicznie :)
Iwusia 23.09.2011 21:09
zdrowa :D
pioge7 17.09.2011 08:32
dobre
Agnieszka_B 17.09.2011 00:29
Od samego patrzenia na fotografię robię się głodna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak