Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W chrupiącym boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
kasza jaglana 0,5 szklanki
cebula
natka pietruszki
pieprz
sól
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: W chrupiącym boczku

Udka rozetnij i wyjmij kostki. Kaszę ugotuj a następnie wymieszaj z drobno posiekaną cebulą oraz natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nafaszeruj udka, każde owiń plastrem boczku i zwiąż nitką. Przełóż do brytfanny, podej wodą i duś ok. 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 16.09.2011 20:55
Fajne :)
pioge7 16.09.2011 19:28
smaczne
halina17 16.09.2011 18:48
Na zdjęciu sa pieczarki a w przepisie nie ma pieczarek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak