Sposób przygotowania

Ogórki obrać, opłukać, przekroić wzdłuż/ Wypestkować i pokroić w małą kostkę. Ogórki posypać solą i pieprzem, odstawić na 15 min.
Szalotkę i czosnek posiekać. Ogórki osączyć z soku i przełożyć do garnka. Wlać wino, wywar rybny, dodać szalotkę i czosnek. Całość wymieszać i przetrzeć przez sito, następnie doprawić solą i pieprzem kajeńskim.
Łososia pokroić w kostkę, następnie oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 min. Miętę pokroić w paski.
Chłodnik rozlać do talerzy, dodać porcję tuńczyka i udekorować miętą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !