Sposób przygotowania

w 1 garnku miksujemy na najwyższych obrotach make, mleko,żółtka jaj, proszek do pieczenia, cukier i sól, następnie w drugim naczyniu ubijamy białka jaj na sztywną masę i łączymy z ciastem.

Naleśniki smażymy na maśle, nie rozlewamy ich zbytnio po patelni tak aby placuszek był gruby :)

mieszamy twaróg wraz z jabłkami i ewentualnie dosładzamy, możemy tym farszem przekładać naleśniki.

naleśniki są bardzo \"puchate\" i jest to przepis w 100% sprawdzony, jeśli dodamy nieco więcej soli i zrezygnujemy z cukru możemy je jeść np. z farszem mięsnym.

z podanych ilości składników mi wyszło 10 naleśników średniej wielkości

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    właśnie takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !