Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sharbat billoz - mleko migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
woda 3/4 szklanki
mleko 1 litr
woda 1/8 (z kwiatów pomarańczy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sharbat billoz - mleko migdałowe

Migdały zmiksować z połową cukru. Doaać połowę wody i wymieszać. Znowu miksować z resztą wody. Odstawić na około 20 minut. Resztę cukru wymieszać z mlekiem i wodą z kwiatów pomarańczy. Pastę migdałową przecedzić przez sitko bezpośrednio do mleka. Wymieszać i od razu podawać.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak