Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane żeberka z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg.
pomidor 1 duży
czosnek 3 ząbki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
majonez 2 łyżki
olej z pestek winogron 3 łyżki
chleb tostowy 5 kromek
miód 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 100 ml.
pieprz
sól
natka pietruszki 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
cebula czerwona 2 szt.
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane żeberka z cebulą

cebule obrać i pokroić w kostkę wraz z pomidorem,czosnek posiekać,żeberka umyć i natrzeć solą,pieprzem,siekanym czosnkiem,oregano i tymiankiem następnie odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia włożyć mięso do garnka wlać wodę tyle aby było zakryte mięso i je odgotować ok.40min.na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebule z czosnkiem następnie dodać miód i wino wymieszać,kiedy zacznie gęstnieć doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem dodać pomidora wymieszać i zdjąć z ognia,w naczyniu połączyć ze sobą musztardę,majonez,natkę pietruszki,sól,pieprz i dokładnie wymieszać następnie schłodzić w lodówce,z żeberek wyjąć kości i upiec na rozgrzanym grillu na złoty kolor,podawać żeberka na grillowanym pieczywie z dodatkiem schłodzonego sosu i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.01.2013 12:10
bardzo smaczne
Angelika10 24.12.2011 00:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak