Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z połową cukru (180g). Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puch, następnie dodać olej i wodę, zmiksować. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, nadal miksując. Do masy przełożyć pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wyłożyć do natłuszczonej prostokątnej formy i wyrównać powierzchnię.

Przygotować masę serową: wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Przełożyć ją do woreczka foliowego, odciąć róg i wyciskając na ciemne ciasto utworzyć kwadraty.

Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec 30-35 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !