Sposób przygotowania

1. Jabłka obierz, potnij na kawałki. Dodaj do nich sok z cytryny, rodzynki, migdały i 1/2 cukru. Duś 6 min.
2. Z mąki, masła, jajek i reszty cukru szybko zagnieć ciasto. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wylep 2/3 ciasta. Napełnij jabłkami. Przykryj pozostałym ciastem. Piecz godzinę w temp ok 200 stopni.
3. Z cukru pudru i rumu utrzyj lukier. Oblej nim wystudzoną szarlotkę. Posyp płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !