Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek serowy z jezynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser zmielony 75 dag
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
sernix 1 op
budyń śmietankowy 1 op
jeżyny 30 dag
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek serowy z jezynami

1. Do sera dodaj żółtka, cukier, mleko, cukier waniliowy, budyń i sernix. Wszystko razem zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
2. Ubij sztywną pianę z białek i połącz z masą serową.
3. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp jeżynami.
4. Placek piecz 10 min w temp 220 stopni, a następnie zmniejsz do 160 stopni i piecz jeszcze ok 80 min. Studź w uchylonym piekarniku. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.08.2012 13:45
ciekawy przepis
olkaaa 15.08.2012 13:45
ciekawy przepis
Dorian 21.04.2012 14:09
ekstra
Anna152 04.04.2012 08:15
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak