Sposób przygotowania

1. Do sera dodaj żółtka, cukier, mleko, cukier waniliowy, budyń i sernix. Wszystko razem zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
2. Ubij sztywną pianę z białek i połącz z masą serową.
3. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp jeżynami.
4. Placek piecz 10 min w temp 220 stopni, a następnie zmniejsz do 160 stopni i piecz jeszcze ok 80 min. Studź w uchylonym piekarniku. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !