Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe muffinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
kakao 1/2 łyżki
cynamon 2 szczypty
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól 1 szczypta
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
marchewka 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe muffinki

Kroki postępowania

1
Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Marchewkowe muffinki foto
2
Do sypkich składników dodać jajka, mleko, olej i obraną i startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Marchewkowe muffinki foto
3
Ciastem napełnić wysmarowane foremki do muffinek.
Krok 3 - Marchewkowe muffinki foto
4
Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut. Przepis na 12 muffinek.
Krok 4 - Marchewkowe muffinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 18.09.2011 22:17
pyszności
aginaa 17.09.2011 14:23
pyszne
ewasylwia 16.09.2011 13:35
pomysłowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak