Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 300 gram
ryż 300 gram
jogurt naturalny 200 gram
fasola Jaś 400 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/4 pączka
ocet winny 2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki
oliwa 5 łyżek
szczypiorek 1 pączek
masło 2 łyżki
keczup 5 łyżek
przyprawy 1 SZCZYPTA

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiełbasy

Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa, pietruszkę opłukać, posiekać, po czym oba składniki wymieszać z ugotowanym ryżem oraz słodką papryką w proszku. Z masy uformować placuszki. Usmażyć na maśle na kolor złoty. Jogurt połączyć z keczupem i doprawić.
Fasolę z puszki odcedzić, przepłukać i wymieszać z octem winnym, musztardą, oliwą i szczypiorkiem. Doprawić do smaku.
Podawać z sosem jogurtowym i fasolą.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 17.09.2011 19:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak