Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
cebula biała 1 szt
Bulion grzybowy
marchewka 2 szt
śmietana 12%
ziemniaki 3 szt
pietruszka natka
borowiki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

W garnku z wodą rozpuszczamy bulion grzybowy . dodajemy pokrojone ziemniaki i starą na tarce marchewkę . Borowiki kroimy drobno ,cebulę siekamy i podsmażamy z borowikami na maśle .dodajemy do gotującej się zupy.dodajemy posiekaną natkę pietruszki .Gdy warzywa będą miekkie zaciągamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.08.2016 21:29
fajna zupka
Agnieszka_B 17.09.2011 00:32
U mnie krucho w tym roku z grzybami. A zupa borowikowa - rewelacja:)
jolita 16.09.2011 11:32
mniam
novita26 16.09.2011 10:52
mniam
BernadettaP 16.09.2011 09:46
Bardzo lubię grzyby pod każdą postacią.
iwa643 16.09.2011 07:32
doprawiamy pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak