Sposób przygotowania

Papryki umyć, osuszyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Papryki oraz mozzarellę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z posiekanym koperkiem.

Jajka oraz ogórki kiszone pokroić na ćwiartki.

Goudę umieścić w foliowym woreczku i włożyć go garnka ze wrzątkiem. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Wyjąć na stolnicę i cienko rozwałkować na kształt prostokąta. Na połowie sera równomiernie rozłożyć paprykę z mozzarellą i koperkiem. Posypać po wierzchu solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Przy samym brzegu ułożyć ćwiartki jajek. Delikatnie zawinąć brzeg sera tak, aby nie było widać ćwiartek jajka. Ułożyć ćwiartki ogórka kiszonego i zrolować ser do samego końca. Owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo ciekawa rolada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Chętnie wypróbuję przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nigdy jeszcze nie widziałem (nie mówiąc o smakowaniu :o) rolady z sera. Również kolorystycznie prezentuje się świetnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo lubię żółty ser więc taka rolada na pewno by mi smakowała:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ciekawa propozycja:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Znakomicie wygląda\":)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Ależ pysznie się prezentuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Ależ pysznie się prezentuje!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    EDYTKA

    robię podobną... moja różni się odrobinę farszem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !