Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Za pomocą długiego, ostrego noża zrobić dwa otwory w schabie. W każdym z nich umieścić po łyżce musztardy i rozprowadzić ją w otworach przy użyciu końca drewnianej łyżki. Z wierzchu schab natrzeć solą i białym pieprzem. Pozostawić na dwie godziny w lodówce.

W jeden z otworów w schabie włożyć suszone morele, a w drugi żurawinę. Umieścić schab w rękawie do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 40 minut. Wyjąć i ostudzić.

W rondlu umieścić bulion drobiowy oraz wino. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Wymieszać z żelatyną. Ostudzić.

Schab pokroić na niezbyt grube plastry. Ułożyć na talerzu. Ozdobić różami zrobionymi ze skórki pomidora oraz natką pietruszki. Zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda, to ja poproszę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam schab w galarecie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Śliczne różyczki z pomidora!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !