Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po cesarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
masło 2 łyżki
rozmaryn świeży duża garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po cesarsku

Kurczaka dobrze umyć i osuszyć.
Rozmaryn posiekać nożem a potem włożyć do moździerza i rozbić by uwolnić olejki eteryczne.
Do rozmarynu dodać masło, wymieszać.
Kurczaka natrzeć sola i pieprzem a potem posmarować rozmarynowym masłem.
Mięso włożyć do brytfanny i piec godzinę w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak