Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki 50 dag
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki wieprzowe

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min.
Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać 3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 19.01.2012 20:22
mniam...
agnieszka214 22.12.2011 13:37
nie jadłam nigdy
marcia71 25.05.2011 09:51
dziś robię je znowu - polecam
marcia71 13.04.2011 10:22
nieźle mi wyszły
Adamorek 06.04.2011 11:56
brzmi spacznie
jasiek 05.04.2011 10:05
może być niezłe
AgaS10 07.02.2011 09:18
dobrze przygotowane są pyszne:)
szajba2 29.12.2010 13:49
podroby dobra rzecz
Babciagramolka 16.12.2010 10:30
Często robię- lubię podroby
Bart 11.12.2010 22:46
pychota
Jaheira11 11.12.2010 22:36
dobre
Barbara55 01.07.2010 15:43
nerki - podobno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak