Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebule 2
margaryna 1 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na margarynie, następnie dorzucamy pomidory i śmażymy wszystko jeszcze 5 minut. Następnie pomidory z cebulą dokładnie rozdrabniamy za pomocą blendera. Śmietane mieszamy z mąka, dodajemy do pomidorów - gotujemy. doprawiamy do smaku przyprawami, gorącym sosem polewamy gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 22.04.2013 08:53
bardzo smaczny
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmmm
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmmm
krystyna24 01.11.2011 17:06
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak