Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka pasta twarogowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
śmietana 30% 3 łyżki
szczypior
słonecznik łuskany 1 garsc
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: lekka pasta twarogowa

Do miski przekladamy ser, dodajemy śmietane i szczypote soli - bardzo dokładnie ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz słonecznik (można przyprażyć na patelni), następnie doprawiamy wszystko pieprzem i solą - mieszamy. W razie potrzeby mozna dodac wiecej śmietany. Paste nakładamy na kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.02.2013 08:06
pycha
Emiliozo 27.04.2012 07:57
świetna
romanrafal
romanrafal 28.12.2011 15:26
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak